Bebek Şampuanlarının 5 Zararı
Bebeklerin büyüme ve gelişmesinde banyonun katkısı çoktur. Göbek bağı düşünceye kadar haftada 2-3 defa, düştükten sonra da sağlıklı her bebeğe her gün banyo yaptırılması gerekir. Genellikle bebekler suyu sever, ılık suyun bebekleri sakinleştirme özelliği de vardır. Yaz aylarında banyo yapmak onlar için adet bir eğlencedir. Banyoda renkli ve kokulu sabunlar kullanılmamalıdır. Bebeklerin saçlarını temizlemek için kullanılan bebek şampuanlarının bazı zararları olabilmektedir.

1. Polietilen Glikol ve Formaldehit

Polietilen Glikol ve Formaldehit

Polietilenglikol petrol türevi bir madde olup kanserojendir. Cildi yaşlandırır, kaşıntı ve tahrişine sebep olur.

2. SLS ve Paraben

SLS ve Paraben

Bebek şampuanlarında bulunan SLS adlı madde köpürmesini sağlar ancak cildin ve gözlerin tahriş olmasına da neden olur. Bağışıklık sistemi de olumsuz etkilenmektedir. Paraben şampuanların raf ömrünü artırır ama toksik özellikte bir maddedir.Vücuda nüfus eden paraben maddesi östrojen hormonunu taklit ettiğinden meme kanserine de yol açabildiği araştırmalarda saptanmıştır.

3. Propylene Glycol (PC) ve Silikon

Propylene Glycol (PC) ve Silikon

PC de bir petrol türevidir. Cilt tarafından emilerek hücreyi zayıflatabilmekte,proteinleri etkilemektedir. Silikon saçı yumuşatma özeliğine sahip olsa da aslında cildi kapatmakta ve havayla temasını önlemekte, dolayısıyla pullanma,kepeklenme, sivilcelenme olabilmektedir.

4. 1,4-Dioxane

1,4-Dioxane

Şampuanlar dışında nemlendirici bazı ürünlerde de yer alıyor bu madde de kanserojendir.Şampuanların içeriğinde yer alan maddelere bakıldığında Polyoxyethylen,Polyethylene, PEG isimlerinden varlığı anlaşılabilir. Deri, mukoza, merkezi sinir sistemi üzerinde zararlı etkileri olabilmektedir.

5. Formaldehit

Formaldehit

Formaldehit deriden emilerek mukoza üzerinde etkilidir. Bünye hassas ise deride döküntüleri baş dönmesi, baş ağrısı, uyuklama, yorgunluk benzeri şikâyetlere yol açabilmektedir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları